09 detsember 2010

Kukli lugu


Õhtuse supi kõrvale tahtsin midagi mõnusamat kui tavapärane võileib. Veidi googeldamist andis tulemuseks väga huvitava kukliretsepti. Õnneks olid vajalikud materjalid kodus olemas ja mida polnud, olid asendatavad. Väga lihtne teha ja tulemus oli ka kõigile meelepärane.

1dl täisterajahu (minul oli rukkijahu)
1dl odra- või kaerajahu (asendasin kamajahuga hoopis)
10 dl nisujahu
50g presspärmi
1 tl soola
5 dl piima (vett)
2 sl heledat siirupit
0,75 dl õli
1 muna määrimiseks




Sega jahud omavahel. Hõõru toasoe pärm soolaga vedelaks, lisa käesoe vedelik. Sega juurde pool jahusegust, siirup ja toiduõli. Sõtku juurde ülejäänud jahu (tainas peaks jääma tavalisest saiatainast pehmem). Lase tainal kausis räti all kerkida 15–30 minutit ehk kuni selle maht on kahekordistunud.
Kummuta tainas lauale, sõtku läbi ning vormi pikaks kangiks. Lõika see noaga 16–20 osaks. Veereta tükid pihkude vahel pallikesteks, lao ahjuplaadile ja lase taas kahekordseks kerkida. Pintselda pind vee või munaga.
Küpseta ahju keskosas 225° juures 10 minutit.
Kogusest valmib 16-20 kuklit.


Retsept pärit Toidutarest

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...