05 märts 2018

Sibula galette

Ehk lahtine sibulapirukas. No kõlab kuidagi kahtlaselt, eks ole. Aga ei tasu ennast sellest sibulast hirmutada lasta.
Kahjuks jäid pildistamata minu pere pikad näod, kui nad kuulsid, mida õhtusöögiks pakutakse. Ja ka need rõõmsalt üllatunud näod mis peale esimese ampsu võtmist tekkisid. Oleks saanud väga vahva kollaaži neist 

Põhi:
4 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
veidi soola
0,5 spl suhkurt
50 g toasooja võid
2 dl hapukoort
Kate:
3 suuremat sibulat
100 gr sulatatud juustu
125 g mozzarellat

Põhja jaoks sega kuivained, lisa toasoe või ja hapukoor. Sega kõik kokku taignaks ja pane pooleks tunniks külmkappi ootele.
Viiluta katte jaoks sibulad ja kuumuta pannil klaasjaks.
Rulli külm taigen küpsetuspaberil ümmarguseks u. 36 cm suuruseks kettaks. Määri peale sulatatud juust (jäta taigna ääred 5 cm ulatuses vabaks) lisa sibulad ja viilutatud mozzarella. Keera taigna ääred täidise peale.
Küpseta 200 kraadi juures u. 25 min.
Lase veidi jahtuda ja naudi.

Retsept on pärit SIIT

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...