12 juuli 2017

Rabarber kippus kooki

Igal suvel tekib mul vastupandamatu rabarberikoogi isu. Mu lapsed on rabarberikoogi fännid ja  isegi mu mees on lõpuks aru saanud, mis on hea :).


Suure ahjuplaaditäie jaoks läheb vaja:
7,5 dl keefiri
75 g võid
3,75 dl suhkrut
7,5 dl jahu
3 spl soodat
2 dl kartulitärklist
2 tl küpsetuspulbrit
3 suuremat rabarberivart
1 dl pruuni suhkrut

Pane ahi sooja.
Tükelda rabarber ja sega pruuni suhkruga. Sega kuivained omavahel. Sulata või, lase veidi jahtuda ja sega keefiriga. Sega vedelik kuivainetega. Vala taigen pannile, kata tükeldatud rabarberiga ja pane kohe ahju. Küpseta 200' C juures umbes 30 min või seni kuni kook kuldpruun ja küpse.

NB! Valmissegatud taigen tuleks kiiresti ahju panna, kokkusegamisel hakkab taigna kerkimisprotsess kohe tööle ja pikalt väljas olles ei pruugi kook ahjus enam kerkida.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...