10 veebruar 2013

Karask

Pikemat aega olen mänginud mõttega küpsetada ise leiba. Mõtteks on see ka jäänud, küllap pole selleks veel õige aeg. Küll aga sai katsetatud veidi kiiremat ja lihtsamat varianti- nimelt karaskit. Googeldades leidsin päris mitu retsepti ja juhendit- üks ahvatlevam, kui teine. Kahjuks esimene tegu läks siiski aia taha- karask jäi nätske ja mitte kõige maitsvam. Täna võtsin asja tõsisemalt ette ning kombineerisin mitmest retseptist oma karaski retsepti. See läheb kindlasti kordamisele :)





Vaja läheb:
4 dl odrajahu
1 dl mitmevilja nisujahu
2 tl soodat
1 tl soola
3 dl keefiri
3 tl mett (soovi korral ka veidi leivasiirupit)
kuivatatud jõhvikad

Tee nii:
Tükelda jõhvikad. Sega kuivained kokku, lisa keefir, mesi ja jõhvikad. Sega korralikult läbi ja tõsta rasvaga määritud küpsetusvormi. Küpseta 250* juures umbes 15 min, seejärel alanda temperatuuri 220*- ni ja küpseta veel 40 min või kuni sissetorgatud tikk jääb puhtaks. Kui karask hakkab ahjus pealt liiga tumedaks minema võid katta selle fooliumitükiga.

Head isu!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...