20 jaanuar 2013

Pikk Prantsuse sai

Vaja läheb:
25 g pärmi
6 dl käesooja vett
2 tl soola
1 tl suhkrut
14-16 dl nisujahu (4 dl sellest soovitavalt täisteranisujahu)
(ise panin 4 dl rukkiroovjahu, 4 dl mitmevilja jahusegu ja ülejäänud siis nisujahu)

Peale puistamiseks seemneid.

Pudista pärm kaussi, lahusta käesoojas vees. Lisa ülejäänud vesi, suhkur, sool ja täisteranisujahu. Lisa vähehaaval ka ülejäänud nisujahu. Sõtku, kuni tainas kausi servade küljest lahti lööb. Jäta rätiku alla 30 min kerkima.
Tõsta kerkinud tainas jahusele lauale ja jaga neljaks. Vormi piklikud rullid ja jäta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile kerkima (kaks tükki ühele plaadile) Lõika terava noaga saiadesse sälgud. Lase kerkida rätiku all veel 40 min. Määri saiad pealt veega ja kata seemnetega. Küpseta esmalt ahjus 250 kraadi juures 8 minutit, et saada krõbedat koorikut. Siis vähenda kuumust 200 kraadini ja küpseta veel 15-20 minutit või kuni saiad on pealt krõbedad ja seest küpsed. Lase restil jahtuda.

Retsept on pärit "Eesti Naise" köögist

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...