13 mai 2014

Borš

Minu lapse lemmiksupp on borš. Senini olen ma piirdunud poest toodud purgisupiga (jah, on küll piinlik) aga seekord läks teisiti. Vaatamata sellele, et tegemist pole eriliselt keeruka toiduga, panen retsepti siiski siia kirja- enesele meeldetuletuseks, kui käsi peaks taas poesupi poole sirutuma.
PS supp oli nii hea, et mul oli raskusi uue söögiaja ootamisega :)



Vaja läheb:

200 g peekonit
2 tükeldatud sibulat
4 riivitud porgandit
pool väiksemat kapsapead
1,5 kg riivitud peeti
4-5 tükeldatud kartulit
2 spl tomatipastat
sool
suhkur
äädikas
3- 4 l puljongit

Tee nii:

Pane riivitud peet veidikese äädikaga seisma (see aitab punast värvi säilitada). Prae paksema põhjaga, suures potis peekoni ribad, lisa tükeldatud sibul ja prae klaasjaks. Vala juurde riivitud porgand, hauta veidi ja sega juurde paar supilusikatäit tomatipastat. Sega korralikult, pane potti ka kapsas ja kartul, lisa puljong (hea perenaine teeb puljongi muidugi ise aga kui nii palju aega pole, siis aitab väga hästi ka mõni omale meeldiv puljongikuubik). Keeda, kuni kapsas peaaegu pehme ja lisa peet, keeda veel umbes 10 min. Maitsesta soola, suhkru ja äädikaga. Supp peab jääma parasjagu magus- hapukas.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...