14 mai 2012

Porgandikeeks



Sellest on saanud meie pere lemmikkeeks. Porgand teeb selle mahlaseks ja annab huvitava värvi. Ja mis põhiline, see ei sisalda muna. Kahjuks ei tea ma selle retsepti päritolu, see on mul seisnud juba aastaid, paberitükile kirjutatuna, teiste retseptide vahel oma õiget aega ootamas. Jõudis ära oodata :)

TAIGEN

75 g küpsetusmargariini
1 riivitud porgand
3 dl jahu
1/2 dl suhkrut
3/4 tl vanillisuhkrut
1/2 tl söögisoodat
1/2 tl küpsteuspulbrit
1/2 tl kaneeli
150 g hapukoort

GLASUUR

50 g sulatatud juustu
2 dl tuhksuhkrut
50 g võid/margariini
1 tl vanillisuhkrut

Sulata või/margariin. Riivi porgand. Sega kokku kuivained. Lisa juurde hapukoor, sulatatud või/margariin ja riivitud porgand. Sega taigen ühtlaseks ja kalla margariiniga määritud ümmargusse klaasvormi, küpseta 200 kraadi juures pool tundi. Kontrolli, et keeksi pind ei tõmbuks pealt liiga pruuniks. Kui pealt kipub kõrbema, kata kook fooliumi või küpsetuspaberiga.
Kummuta kook vormist välja nii, et alumine pool jääks peale. Niiviisi  pehmeneb ka vähehaaval krõbedaks küpsenud koorik.
Seda keeksi võib süüa ka ilma glasuurita, kuid juustuglasuur sobib peale imehästi. Vahusta glasuuriained kohevaks vahuks ja määri jahtunud keeksile.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...