14 mai 2012

Karamelliruudud

Retsept on pärit "Pereköögi" retseptilisast. Tõeliselt magus ning suussulav plaadikook.


PÕHI
200 g sulatatud võid
9 dl kaerahelbeid
6 sl jahu
3 tl küpsetuspulbrit
2 dl suhkrut
4 tl vanillsuhkrut
6 sl siirupit
 
KARAMELLKATE
4 dl vahukoort
4 dl fariinsuhkrut
50 g võid
kaunistamiseks mandlilaaste, pähkleid, hapusid marju

Sega omavahel kaerahelbed, jahu, küpsetuspulber, suhkur ja vanillsuhkur. Lisa siirup ja sulatatud või. Sega ühtlaseks. Vala küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning silu lusikaga ühtlaselt siledaks. Küpseta ahjus 175 kraadi juures 15-20 minutit. Lase jahtuda.
Küpsemise ajal valmista karamellkate. Selleks sega paksupõhjalises potis vahukoor ja fariinsuhkur. Keeda pidevalt segades tasasel kuumusel 20 minutit. Karamellkate on valmis, kui see tahkub minuti jooksul.
Sega valmis karamelli hulka või ja vala kate jahtunud põhjale. Puista üle mandlilaastude, pähklite ja marjadega. Lase külmas jahtuda. Lõika ruutudeks.

1 kommentaar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...