Pikemat aega olen mänginud mõttega küpsetada ise leiba. Mõtteks on see ka jäänud, küllap pole selleks veel õige aeg. Küll aga sai katsetatud veidi kiiremat ja lihtsamat varianti- nimelt karaskit. Googeldades leidsin päris mitu retsepti ja juhendit- üks ahvatlevam, kui teine. Kahjuks esimene tegu läks siiski aia taha- karask jäi nätske ja mitte kõige maitsvam. Täna võtsin asja tõsisemalt ette ning kombineerisin mitmest retseptist oma karaski retsepti. See läheb kindlasti kordamisele :)
Vaja läheb:
4 dl odrajahu
1 dl mitmevilja nisujahu
2 tl soodat
1 tl soola
3 dl keefiri
3 tl mett (soovi korral ka veidi leivasiirupit)
kuivatatud jõhvikad
Tee nii:
Tükelda jõhvikad. Sega kuivained kokku, lisa keefir, mesi ja jõhvikad. Sega korralikult läbi ja tõsta rasvaga määritud küpsetusvormi. Küpseta 250* juures umbes 15 min, seejärel alanda temperatuuri 220*- ni ja küpseta veel 40 min või kuni sissetorgatud tikk jääb puhtaks. Kui karask hakkab ahjus pealt liiga tumedaks minema võid katta selle fooliumitükiga.
Head isu!
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar