13 veebruar 2012

Voonakese küpsisetort

 Panen siia üles parima küpsisetordi retsepi, mis üldse olemas on. Ma ei ole eriline küpsisetordi fänn aga see on võimas. See on lihtsalt PARIM ja ma võiks seda lauset veel kaua sarnaste omadussõnadega jätkata.



3-4 pakki Selga sokolaadiküpsiseid (mõned lähevad ju suhu ka, mis katkised on)
500 g Alma hapukoort (muud hapukoored on lurrid)
1 karp kodujuustu (Alma)
Haput moosi (nt pohla, jõhvika, mustasõstra)
1 banaan
Likööri (kohvi või pähkli)
Kohvi
Kaunistamiseks valget riivitud sokolaadi ja granaatõuna seemneid või kreeka pähkleid

Sega 3/4 hapukoort kodujuustuga, ülejäänud jäta katteks. Tee valmis kange kohv-lase tõmmata ja natukene jahtuda. Küpsiseid tulikuuma kohvi sisse kasta pole just väga lõbus,ma kujutan ette! Siis vala kohvi kaussi ja sinna juurde nii palju likööri,kui soovid. Kasta küpsiseid kohvi sisse korraks, sest selga küpsiseid tuleb seal väga vähe hoida, muidu muutuvad nad kohe pudruks (kalevi omasid tuleb kauem leotada)!!!! Säuhh sisse ja kohe välja ja kandikule! Lao 3x3 ruudustik küpsistest ja pane paks kiht hapukoore-kodujuustu segu peale, korda sama ja pane ka moosi hapukoore peale. Järgmine kiht tee samamoodi, ainult ilma moosita, lõika banaaniviilud hapukoore segu peale. Siis järgmine kiht jälle hapukoore ja moosiga ja küpsised peale.Kõige peale, aga pane hapukoore pakki jäänud ülejäänud hapukoor. Kaunista nii kuidas süda lustib! Et koogi ääred jääksid ka sellised kaunid-voolavad, siis vahele tuleks panna hapukoort ikka palju ja neid küpsiseid tuleks natuke suruda üksteise peale, et hapukoor välja ennast sealt pressiks.

See on nüüd originaalretsept ja pärit SIIT.

Ise olen seda veidi muutnud, sellest kogusest küpsistest jagub tavaliselt 3X4 ruudustikuks. Banaani panen ühe kihi asemel kahe kihi vahele ja ikka tihedalt. Ja hapukoort läheb veidi rohkem, kui retseptis kirjas. Millegagi koonerdada ei maksaks :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...