27 november 2011

Jõulukuulid, Julekuler

Kõikjal netiavarustes võib näha imelisi kootud jõulukuule. Need on omanäolised ja ütlemata mõnusad. Ei suutnud minagi nende tegemisest mööda minna. Eks väike põhjus on vist ka selles, et mul on raskusi oma pooleli oleva teise sõrmiku lõpetamisega ja selle asemel otsin miskit muud põnevat tegemist :).
Nende kuulikeste kudumine on päris mõnus ja ära saab kasutada kõik järgijäänud lõngajupid. Täiteks kasutasin vana padjasisu. Kindlasti ei jää need mu viimasteks, plaanis on veel mõned mustrid ja mõtted teostada. Mustrid on pärit Susalt ja Jenniplikalt, paar mustrit on ka oma välja mõeldud. Üks kuul sai ka tikitud. Vot tikkimisega on mul lood kehvad, see pole mulle kunagi meeldinud. Viimasel ajal on mulle aga silma hakanud arhailised tikandid ja need on midagi just minu maitsele. Nii ongi minu esimest katsetust siin näha. Ei hiilga erilise oskuse ega kvaliteediga aga mulle meeldib.

10 november 2011

Sallitegu

Haigustel on ka mõned head küljed. Näiteks siis, kui laps on haige ja haigus ka veidi kergemat sorti, saab ema vaba aega. Ja see aeg tuleb sisukalt sisustada.
Sel korral sai aeg sisustatud viltimisega. Arvutis on järjehoidjas juba mõnda aega salvestatud link salli viltimise kohta  (suured tänud Marelile väga hea õpetuse eest) ja nüüd sai see töö ka ette võetud. Peab ütlema,et minu esimene katsetus viltimisega oli päris huvitav. Igal juhul tahan ma seda veel teha. Esimene sallitegu tuli välja isegi parem, kui ma oodata oskasin. Järgmise salliga aga läksin ma veidi alt. Kuna villa tõin ma kohalikust väikesest poest, mis valikuga eriliselt ei hiilga, siis läksin ma materjalivalikuga veidi alt. Siiski pole asi päris hull ja kui salliks ei sobi saab seda kasvõi laualinana kasutada. :)

Esimene:

Teine:

09 november 2011

Sügise avapauk

Olen siit juba kaua eemal olnud ja on viimane aeg seda viga parandada.
Paistab, et suvi on selline aeg, mis ravib mu käsitöösõltuvust üsna korralikult. Seevastu praegune, üha lühenev päev ja pimedus, paneb mind aina innukamalt netis tuhnima ning lõngapoode külastama.
Mingil hetkel sattusin ma Kuduja blogis nägema üht vägagi ahvatlevat kudumit ja sellest hetkest hakkas käsitöösõltuvus minus taas võimust võtma.
Tulemus sai selline:



Lõng: Aade Artistic 8/2 Brown-Pink
Vardad: nr 4,5
Kootud ringselt, ühtlase toruna, alt üles.


Aade lõnga kasutasin esimest korda ja kahjuks pole mulje just kõige parem. Lõng on väga ebaühtlane, kohati pole see enam 8/2 vaid juba 8/1. Võib-olla on tegemist mingi praagiga ja tavaliselt sellist jama pole aga minu 2 vihti olid mõlemad õnnetud.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...